Мін’юст планує перейти до повністю приватного нотаріату

Мін’юст планує перейти до повністю приватного нотаріату

В прямому етері з особистої сторінки у Facebook, міністр юстиції Денис Малюська розповів що чекає на державний нотаріат.

Так, на запитання одного з глядачів він повідомив, що протягом 3,5 років Україна перейде цілком до приватного нотаріату і державні нотконтори припинять своє існування.

Міністр юстиції зазначив: “Усі нотаріальні дії буде забезпечувати приватний нотаріат. Там де в нас немає приватних нотаріусів, ми будемо стимулювати приватних нотаріусів щоб вони там розміщувались. Відповідна концепція уже розроблена і оформлена у відповідний законопроєкт. Законопроект буде внесений на розгляд Уряду у травні”.

“Якщо коротко, нас очікує єдиний нотаріат – приватний нотаріат, який у тому числі виконуватиме функції держави щодо надання нотаріальних послуг за спеціальним тарифом окремим категоріям соціально незахищених верств населення”, – зазначив Денис Малюська.

Таким чином, змішана система нотаріату в Україні має проіснувати загалом 30 років.

Нагадаємо, перші приватні виконавці з’явилися в Україні лише три роки тому. Про перехід до повністю приватної форми виконання в Україні поки не йдеться.

Поширити?