До Мін’юсту подано позов

До Мін’юсту подано позов

Через порушення, допущені Міністерством юстиції України під час іспиту на право займатися приватною виконавчою діяльністю, що відбувся 25.09.2017, до суду подано перший позов.

Позивач, кандидат у приватні виконавці Володимир Боєру повідомляє що усі інші способи врегулювання ситуації, що склалася, вичерпані.

Позовною вимогою є скасування рішення про відмову у видачі посвідчення приватного виконавця

“З жовтня минулого року ми пройшли через усі кола пекла аби тільки потрапити на навчання до Інституту Мін’юсту на навчання. Кілька разів навчання відкладалось, потім нам пропонували забирати свої гроші. Тоді був досить гучний скандал з несправедливим розподілом слухачів по потоках. Мін’юст був неодноразово викритий у порушенні черговості зарахування на навчальні курси. Ми з розумінням ставилися до всіх бюрократичних процедур та можливих незручностей, пов’язаних з ними. Після проходження навчання першими кандидатами, розгорівся скандал із “втраченими” заявами про допуск до кваліфікаційного іспиту. Ледь не половина кандидатів скаржились на те, що їхні заяви Мін’юст загубив. Однак, після набуття широкого розголосу на круглому столі 14.06.2017, Міністерство погодилось “знайти” втрачені ними заяви. Однак, з пакетів документів кандидатів повиривали додатки, аби з формальних підстав все одно не допустити до іспиту. Тепер, схоже, представники тимчасової кваліфкомісії навмисно перешкоджають кандидатам у складанні іспиту” – повідомляє В. Боєру.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України є чи не єдиною установою в Україні, до якої неможливо передати документи “під штамп”.

Також позивач обурюється – “ми готові зрозуміти будь-які бюрократичні затримки, ми сприймали Мін’юст як партнера, однак нам зухвало сміються в обличчя” – коментує Боєру ситуацію з розглядом колективного звернення.

Нагадаємо, кандидати у приватні виконавці, які складали іспит 25.09.2017 того ж дня звернулись до Міністерства юстиції та ДП “НАІС” з колективним зверненням, один з екземплярів якого направили поштою, один вкинули до скрині вхідної кореспонденції та ще один вручили особисто в руки секретарю кваліфкомісії. Однак, протягом двох тижнів Мін’юст продовжує заперечувати сам факт надходження звернення.

Позивач також розповідає: “я з 19 років працював в системі Міністерства юстиції і для мене це рідне міністерство. Шкода бачити як зухвало зловживають владою деякі нинішні посадовці”.

Поширити?