2:0 на користь приватного виконання

2:0 на користь приватного виконання

09.11.2018 р. Шостий апеляційний адміністративний суд підтримав рішення Окружного адміністративного суд м. Києва, яким було задоволено позов приватного виконавця Андрія Авторгова, та скасовано рішення Дисциплінарної комісії приватних виконавців від 14 травня 2018 р. та наказ Міністерства юстиції України від 16 травня 2018 р. про припинення його діяльності як приватного виконавця.

“Апелянт, незважаючи на те, що має право подати скаргу на дії приватного виконавця й ініціювати у такий спосіб дисциплінарне провадження, усе ж не є безпосереднім учасником правовідносин, які виникають у зв’язку з вирішенням питання про притягнення приватного виконавця до дисциплінарної відповідальності. Оцінювати дії приватного виконавця при виконанні посадових обов’язків має право лише Дисциплінарна комісія приватних виконавців при Міністерстві юстиції України і рішення останньої щодо задоволення подання та застосування до приватного виконавця дисциплінарного стягнення, відхилення подання та направлення матеріалів для повторної перевірки діяльності приватного виконавця або відхилення подання та відмови в застосуванні до приватного виконавця дисциплінарного стягнення створюють юридичні наслідки для такого приватного виконавця, але не для особи-скаржника. Відтак правом на оскарження рішення суду щодо скасування прийнятого органами дисциплінарного провадження рішення, наділені лише суб’єкти цього провадження в порядку, передбаченому законом. Особи, які не є суб’єктами дисциплінарного провадження щодо приватних виконавців, не мають права оскаржувати дії та рішення визначених законом органів за результатами такого провадження, як і рішення суддів за результатами розгляду справ щодо перегляду рішень прийнятих у таких провадженнях”, – йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України і дисциплінарна комісія приватних виконавців апеляційних скарг на зазначене рішення не подали. Між тим скаргу подав “ВТБ Банк”, який і подавав скаргу до дисциплінарної комісії.

У результаті суд ухвалив апеляційне провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства “ВТБ Банк” на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 5 вересня 2018 р. по справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Дисциплінарної комісії приватних виконавців Міністерства юстиції України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити дії – закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду в порядку і строки, визначені статтями 328-331 КАС України.

 

Матеріал: Юридична Газета

Поширити?