Обезголовлена “дисциплінарка” репресує незручних виконавців

Обезголовлена “дисциплінарка” репресує незручних виконавців

Сьогодні 14 травня 2018 року відбулось засідання Дисциплінарної комісії приватних виконавців Міністерства юстиції України (далі – ДКПВ), на якому розглядалося подання відносно приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Авторгова Андрія Миколайовича.

Раніше ми уже повідомляли про дисциплінарне провадження, яке було відкрите відносно виконавця ЗА УСПІШНЕ ВИКОНАННЯ рішення! Тоді виконавець писав: «”Об’єкт на стопі”, “об’єкт на абонементі” – такі негласні терміни іноді використовує Державна виконавча служба. Означають вони те, що є чиясь незаконна вказівка не виконувати судові рішення стосовно певного боржника».

Подання про притягнення до відповідальності було спрямовано до ДКПВ директором депаратаменту ДВС О. Воробйовим, який одночасно і сам є членом ДКПВ. Однак, отримавши заяву виконавця про його відвід, пан Воробйов заявив самовідвід.

Засідання ДКПВ було призначене на 03.05.2018, однак, у зв’язку з неможливістю виконавця взяти в ньому участь, було перенесене на 14.05.2018.

Як нам повідомив виконавець А. Авторгов, за результатами розгляду дисциплінарного провадження, ДКПВ вирішила припинити його діяльність назавжди, застосувавши найсуворіше покарання.

Очевидно, так Міністерство юстиції намагається продемонструвати іншим виконавцям наслідки можливої непокори суб’єктів НЕЗАЛЕЖНОЇ професійної діяльності.

Варто зауважити, що головував на засіданні ДКПВ громадянин Шкляр Сергій Володимирович. Місце роботи і посада вказаного громадянина нам наразі невідомо. Зазначимо, що колишній заступник міністра С.В. Шкляр був звільнений Розпорядженням КМУ 10 травня 2018 року, а на його посаду призначена Світлана Глущенко.

Приватний виконавець Андрій Авторгов вважає рішення ДКПВ про припинення його діяльності незаконним та має намір оскаржувати його в судовому порядку. Каже, що майже впевнений у можливості відновити справедливість.

Ми й надалі слідкуватимемо за розвитком ситуації.

Поширити?